اينترنت اشياء چيست؟
اینترنت اشیاء يا Internet of Things (IoT)، شبکه ای از اشیاء فیزیکی یا چیزهای تعبیه شده با قطعات الکترونیکی، نرم افزار، سنسورها و اتصالات است كه آنها مي توانند توسط تبادل اطلاعات با تولید کننده، اپراتور و یا دستگاههای دیگر قادر به ارائه ارزش و خدمات بیشتر باشند. هر چیز به تنهایی توسط سیستم تعبیه شده قادر به شناسایی است و همچنین می تواند با زیر ساخت اینترنت موجود نیز تعامل داشته باشد. اینترنت اشیاء مفهومی محاسباتی است، برای توصیف آیندهای که در آن اشیای فیزیکی یکی پس از دیگری به اینترنت وصل میشوند و با اشیای دیگر در ارتباط قرار میگیرند. مفهوم اینترنت اشیاء، به نظر شبیه داستانهایی علمی تخیلی است که در آن یخچالها حرف میزنند و خودروها به طور خودکار استارت میخورند. اما ارتباط با بستر اینترنت در وسایلی که دائم به یکدیگر متصل هستند، بسیار بیشتر از یک خانه یا خودرو هوشمند بر زندگی ما اثر خواهد گذاشت.
در این تکنولوژی به هر چیز یک شناسه منحصر به فرد و همچنین یک IP تعلق میگیرد که بتواند دادهها را برای پایگاه داده مشخص شده ارسال کند. دنیای امروزی دنیایی است که در آن، داده و اطلاعات حرف اول را می زنند و به نوعی میتوان به آنها مفهوم طلای مجازی را اطلاق کرد، اینترنت اشیاء نیز با دانستن این مهم، بر پایه داده شکل گرفته و آن را به تمامی اشیای پیرامون محیط زندگیمان بسط داده است. به طور مثال فرض کنید که یخچال منزل شما دارای این تکنولوژی می باشد (یعنی امکاناتی تعبیه شده دارد که می تواند داده را ذخیره و توسط زیرساخت اینترنت، آن را به پایگاه دادهای بفرستد که شما قادر به دیدن اطلاعات آن باشید) حال فردی از اعضای خانوادهتان بطری شیر را برداشته و آن را مصرف میکند. یخچال نیز بعد از گذشت زمان تعیین شدهای، به تمام شدن شیر پی برده و آن را به شما اطلاع می دهد.
طبق تعاریف ارائه شده در ویکی پدیا عبارت اینترنت اشیا، برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله اشیا بی جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آن ها را سازماندهی و مدیریت کنند. اینترنت در حال حاضر همه مردم را به هم متصل میکند ولی با اینترنت اشیاء تمام اشیاء به هم متصل می شوند. مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات بوده و به طور خلاصه فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی (انسان، حیوان و یا اشیاء) قابلیت ارسال داده از طریق شبکههای ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم میشود. بستر اینترنت اشیاء بر امواج رادیویی بیسیمی قرارداده شده که به دستگاههای مختلف این امکان را میدهند تا از طریق اینترنت با یکدیگر به برقراری ارتباط بپردازند. این بستر شامل استانداردهایی مانند وایفای، بلوتوث کممصرف، NFC ،RFID و استانداردهایی مانند ZigBee, Z-Wave و ۶LoWPLAN است که شاید تاکنون اسم آنها را هم نشنیده باشيد.
دیدگاه ها